Erasmus+ KA1 pentru lucrători de tineret

ARVIS a fost coordonatorul unui proiect  KA1  Erasmus + pentru lucrătorii de tineret în cadrul proiectului Reset Adolescence for Success!, data de aplicare fiind  30 aprilie 2015, aprobat de către Agenția Națională din România. Proiectul are numărul de referință 2015-2-RO01-KA105-015489. A fost finanțat de Comisia Europeană și s-a derulat în perioada septembrie 2015 – ianuarie 2016.

Partenerii ARVIS au fost: Kracanie po vode/Walking on Water (Slovacia), Grupo de Jovens Novo Mundo (Portugalia), Fundacja na rzecz integracji zawodowej, spolecznej oraz rozwoju przedsiebiorczosci VIA (Poland), European Learning Network Ltd (Regatul Unit), Center for education and development (Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei), Asociatia EXCELPIOR a părinților elevilor Colegiului Național Petru Rareș Suceava (România), RAPLECTION (Croația), Neformalni skupina mladeze Tereza (Cehia) și Colegiul Național “Petru Rareș” (România).

Activitatea principală a proiectului a constat într-un curs de formare condus de Anca Vieriu, președintele asociației ARVIS și Miruna Maxim, psiholog, între 4 și 10 octombrie 2015.

Cursul a oferit participanților posibilitatea de a obține o cunoaștere mai profundă asupra adolescenței și a factorilor de risc, pentru a crea o strategie inițială de lucru cu adolescenții, astfel încât să se reducă la minimum factorii de risc, pentru a testa această strategie constând în alternative benefice pentru atitudinile de risc / comportamente .

Metodele au fost cele specifice educației non-formale: ateliere de lucru, spațiu deschis, simulări etc.

Ne așteptăm ca acest proiect să aibă un impact deosebit de puternic asupra modului în care adolescenții sunt tratați de către colegii lor, familii, profesori și întreaga comunitate.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

Lasă un răspuns