Arhiva categoriei: Voluntariat

Marșul „Pledoarie pentru demnitate”

Mars2Cinci voluntari ARVIS au luat parte, alături de alte sute de persoane, la Marşul „Pledoarie pentru demnitate”. Marşul demnităţii a fost organizat de Asociaţia Blijdorp România, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Suceava, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava şi Asociaţia Părinţilor cu Copii cu Nevoi Speciale Suceava, şi a marcat Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi. Scopul marșului a fost acela de a milita pentru promovarea şi respectarea drepturilor persoanelor cu handicap.

Mars1

Timpul meu este timpul tău

cropped-logo.pngcropped-logo.png

Proiectul s-a născut din parteneriatul dintre AR Vocational and Investment Solutions – ARVIS și Centrul de Recuperare și Integrare Socială BLIJDORP Suceava.

Obiectivul general al proiectului – Creșterea calității vieții copiilor cu dizabilități și dezvoltarea fenomenului de voluntariat.

Obiective specifice:

– integrarea copiilor cu nevoi speciale şi a familiilor acestora în comunitatea locală, prin implicarea lor şi a personalului centrului într-un program de acţiuni educaţionale împreună cu tinerii (elevi, studenti) asociatiei AR Vocational and Investment Solutions – ARVIS

– dezvoltarea competențelor membrilor ARVIS în domeniul voluntariatului

– sensibilizarea şi informarea comunităţii (şcoală, familie, societate) cu privire la persoanele cu nevoi speciale şi la importanţa respectării drepturilor şi nevoilor acestora.

Activități ale voluntarilor ARVIS:

Vizita la Centrul BLIJDORP

Mărul prieteniei

DSC00926 DSC00927 DSC00928

Impreuna

IMG_3866 IMG_3871 IMG_3872 IMG_3874 IMG_3878 IMG_3882 IMG_3886 U