Arhiva categoriei: Proiecte europene

Erasmus+ KA1 pentru lucrători de tineret

ARVIS a fost coordonatorul unui proiect  KA1  Erasmus + pentru lucrătorii de tineret în cadrul proiectului Reset Adolescence for Success!, data de aplicare fiind  30 aprilie 2015, aprobat de către Agenția Națională din România. Proiectul are numărul de referință 2015-2-RO01-KA105-015489. A fost finanțat de Comisia Europeană și s-a derulat în perioada septembrie 2015 – ianuarie 2016.

Partenerii ARVIS au fost: Kracanie po vode/Walking on Water (Slovacia), Grupo de Jovens Novo Mundo (Portugalia), Fundacja na rzecz integracji zawodowej, spolecznej oraz rozwoju przedsiebiorczosci VIA (Poland), European Learning Network Ltd (Regatul Unit), Center for education and development (Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei), Asociatia EXCELPIOR a părinților elevilor Colegiului Național Petru Rareș Suceava (România), RAPLECTION (Croația), Neformalni skupina mladeze Tereza (Cehia) și Colegiul Național “Petru Rareș” (România).

Activitatea principală a proiectului a constat într-un curs de formare condus de Anca Vieriu, președintele asociației ARVIS și Miruna Maxim, psiholog, între 4 și 10 octombrie 2015.

Cursul a oferit participanților posibilitatea de a obține o cunoaștere mai profundă asupra adolescenței și a factorilor de risc, pentru a crea o strategie inițială de lucru cu adolescenții, astfel încât să se reducă la minimum factorii de risc, pentru a testa această strategie constând în alternative benefice pentru atitudinile de risc / comportamente .

Metodele au fost cele specifice educației non-formale: ateliere de lucru, spațiu deschis, simulări etc.

Ne așteptăm ca acest proiect să aibă un impact deosebit de puternic asupra modului în care adolescenții sunt tratați de către colegii lor, familii, profesori și întreaga comunitate.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

Culturi europene

„Culturi europene” este un proiect pentru tineri și își propune apropierea acestora de cât mai multe civilizații ale Europei, prin vizitarea altor țări, învățarea limbilor acestora, inițierea în cultura și civilizația fiecărui popor în parte. Proiectul se va derula prin cooperarea dintre ARVIS și instituții partenere din țările vizitate.

Anglia

În iunie 2013, asociatia ARVIS a organizat, în colaborare cu organizația European Learning Network Ltd din Londra, un curs de limbă și civilizație engleză. Cursul s-a desfășurat la Londra și a cuprins domenii dintre cele mai variate: antreprenoriat, arte, voluntariat. În același timp, cei 20 de participanți au avut posibilitatea să (re)vadă locuri memorabile, care dau identitate culturii și civilizației britanice.

 

Vizită pregătitoare la ARVIS

dsc00554În perioada 21-25 ianuarie 2013, ARVIS a fost gazda unei vizite pregătitoare în vederea realizării de proiecte europene în cadrul programului Life Learning.

Oaspeţii au fost Katerina Chatzigiannaki şi Sotiria Chatzigiannaki de la compania Business First, Thessaloniki, Grecia, şi Rajesh Pathak, director al organizaţiei European Learning Network, Londra, UK. Întâlnirea a fost prilejul unui schimb de bune practici. Participanţii au dezvoltat ideea unui proiect în domeniul eco-turismului, People and Landscapes. A Safe Journey. Aplicaţia a fost trimisă Agenţiei Naţionale pentru Programe Comunitare, pentru a fi evaluată.

Totodată, oaspeţii din Grecia şi UK au vizitat şcoli din Suceava şi au intrat în dialog cu elevii şi au gustat din farmecul acestor locuri, pe parcursul unei vizite la mănăstirile Bucovinei.